Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
56 D[e]. Statt Zvtphen op d[e] perspective, [eind 16e eeuw]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
56
D[e]. Statt Zvtphen op d[e] perspective, [eind 16e eeuw]
Erfgoedstuk
Titel:
D[e]. Statt Zvtphen op d[e] perspective
Maker:
[N.N.]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Zutphen: gemeente
Datering:
[eind 16e eeuw]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Geen schaal vermeld]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
42 x 57 cm op blad 43 x 58 cm
Annotatie:
Het oosten boven. De maten van de nieuwe vestingwerken zijn weergegeven in Zutphense roeden. Op achterzijde: Caerthe nopende de fortificatien tot Zutphen. Vergelijk de vestingsplattegronden en -kaarten gemaakt in 1595 door Adriaen Anthonisz., burgemeester van Alkmaar onder de naam A. Geometra Alcmaranium in 0509 Kaartenverzameling 256 en 295 en 0963 Collectie Plattegronden 45, en door Dirk Adriaensz. van Schelven in 0963 Collectie Plattegronden 55. Zou deze plattegrond mogelijk gemaakt zijn door Anthoni Adriaansz. Schelven, broer en zoon van bovengenoemden?
Literatuur:
Afgebeeld bij: Tuthein Nolthenius ; Bijdragen en Mededelingen Gelre LIII (1953), blz. 150-151; Stads- en dorpsgezichten in Gelderland. De nederzetting in ontwikkeling, Zutphen 1975, blz. 163 ; Historische Stedenatlas Zutphen. Aanwinst 1881 no. 7; Historische plattegronden van Nederlandse steden: Gelderland deel 8.3: De steden van de Achterhoek en Liemers..../ F. Scholten , Alphen a/d Rijn 2006 (Bibliotheek 7732) afb 90
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 56

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal