Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
51-0002 Zvtphen, [1581]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
51-0002
Zvtphen, [1581]
Erfgoedstuk
Datering:
[1581]
Titel:
Zvtphen
Maker:
[Braun en Hogenberg]
Plaats:
Zutphen: gemeente
Uitgever:
[Braun en Hogenberg]
Plaats van uitgave:
[Keulen]
Techniek:
Kopergravure, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:3500]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
32 x 42 cm op blad 39 x 53 cm
Annotatie:
Zutphen weergegeven in vogelvluchtperspectief. Schaal, datering en uitgvae naar Scholten. Voorheen toegeschreven aan Guicciardini. Schollten heeft deze plattegrond geïdenticeerd als Braun en Hogenberg. Gekleurd exemplaar met duitse tekst. Met 2 ongekleurd exemplaren op formaat 32 x 42 cm op blad 40 x 53 cm (duitse tekst) en 32 x 42 cm op blad 42 x 55 cm (latijnse tekst). Er zijn twee latijnse edities uit 1613 en 1646. Alle drie exemplaren afkomstig uit de collectie Bondam
Literatuur:
Historische plattegronden van Nederlandse steden: Gelderland deel 8.3: De steden van de Achterhoek en Liemers..../ F. Scholten , Alphen a/d Rijn 2006 (Bibliotheek 7732) ZUT 001 Kaart VII.2
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 51
Verwijzing:
In het Gemeentemuseum een exemplaar met latijnse tekst in andere letter (no. 1349). Is inmiddels overgebracht naar het Gelders Archief en te vinden in de Topografisch Historische Atlas Gelderland, toegang 1551
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal