Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
110 Arnhem : Arnhemium Gelriae in ripa Rheni opp., [17e eeuw]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
110
Arnhem : Arnhemium Gelriae in ripa Rheni opp., [17e eeuw]
Erfgoedstuk
Titel:
Arnhem : Arnhemium Gelriae in ripa Rheni opp.
Maker:
[N.N.]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Arnhem, gemeente
Datering:
[17e eeuw]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:4000]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
19 x 27 cm op blad 41 x 56 cm
Annotatie:
Samen op een blad met de plattegronden van Venlo, Geldern en Roermond. Op achterzijde: tekst in het Frans, p. 17; zie ook P.H. Meurer, Topographia Geldriae...Geldern 1979, blz. 30-35 no. 5 waar de editie van Braun en Hogenberg wordt beschreven van de plattegronden van Arnhem, Venlo, Geldern en Roermond op 1 blad; met name de Franse editie genoemd op blz. 33 onder 5c: Urbium praecipipuarum totius mundi Liber tertius [Köln 1583]. Oude beschrijving geeft de mogelijkheid dat deze plattegrond door Kaerius is gedrukt
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 110
Verwijzing:
In het Gemeentemuseum een ongenummerd ingekleurd exemplaar. Is inmiddels overgebracht naar het Gelders Archief en te vinden in de Topografisch Historische Atlas Gelderland, toegang 1551

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal