Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
47 [Zaltbommel : en omgeving, [ca. 1559-1575]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
47
[Zaltbommel : en omgeving, [ca. 1559-1575]
Erfgoedstuk
Datering:
[ca. 1559-1575]
Titel:
[Zaltbommel : en omgeving
Maker:
Jacob van Deventer]
Plaats:
Zaltbommel
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:8000]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
30 x 45 cm
Annotatie:
Minuut van originele plattegrond in de Atlas in de Nationale Bibliotheek te Madrid. Behalve Zaltbommel zijn ook Haeften, Tuijl, Heylick Cruys Cappel, St.Peters op de Weyd afgebeeld
Literatuur:
Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Deventer, 's-Gravenhage 1916-1923; C. Koeman, Geschiedenis van de kartografie in Nederland...Alphen a/d Rijn 1983 blz. 118-124; H.W.M. vd. Wijck, Atlas Gelderse buitenplaatsen, De Veluwe...XXXV, Alphen a/d Rijn, 1988; Jacob van Deventer[..]Kleine atlas van de Nederlandse steden in de zestiende eeuw / J.C.Visser, ROBAS, Weesp 1995. De stadsplattegronden van Jacob van Deventer / P. vd. Krogt, Map 6: Gelderland, Alphen a/d Rijn 1998; J. Augusteijn, Hist. Plattegronden Ned. Steden...1999, blz 81-87; Bijdragen en Mededelingen Gelre XXIV (1921), blz. 137; Afgebeeld in: P.F. Elbers, Een vregeten doorbraak in de dijk bij Tuil (Mededelingen van de Historische Kirng West-Betuwe jrg 22 no. 2, augustus 1994 blz 4; idem zie P.F. Elbers, de dijken van Tuil in Historsich Geografisch Tijdschrift, jrg 15 no. 1 (1997) blz. 14
Notabene:
Aanwinst 1892 no. 23.
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 47
Verwijzing:
N.B Niet meer in origineel ter inzage, te raadplegen in facsimile, Bibliotheek I-55 zwart: Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Deventer, 's-Gravenhage 1916-1923.
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal