Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Gelderse Landdagsrecessen 1581-1798
x1707 Gelderse Landdagsrecessen 1581-1798

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

1707 Gelderse Landdagsrecessen 1581-1798
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1 De Gelderse Landdagen en Landdagsrecessen, 1581-1798
2 De Gelderse Landdagen en hun recessen ten tijde van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Bataafse Republiek
3 Verklarende woordenlijst
4 Afzonderlijke boekdelen uit de series Landdagsrecessen, andere archivalia en literatuur
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1581-1798
Auteur:
J. Drost, P. Theeuwen
Categorie:
Gevonden archiefstukken
003 Propositie
Johan Vijgh, eerste ordinaris raad, heeft voorgedragen de redenen van deze convocatie:
Ingekomen stukken die aan de propositie voorafgaan:
De Staat van Oorlog van 1772 en missiven van H.H.M.
Punten van de propositie:
1 Missive van H.H.M. over het nemen van voorzorgsmaatregelen in geval van het aanlanden van een schip, waarvan de bemanning besmet zou zijn met de pest.
2 Missive van H.H.M. over het uitgevaardigde generaliteitsplakkaat over een verbod tot uitvoer van aardappelen. Verzoek om intrekking van door de provincies uitgevaardigde plakkaten.
3 Missive van Gedeputeerden van de Staten van Overijssel met een plakkaat houdende verbod tot uitvoer van koren naar Munsterland en Bentheim.
4 a Missive van de Gecommitteerden ter Generaliteit over de uitrusting van 6 oorlogsschepen ter beveiliging van de handel op Marokko.
b Verandering van het artikel over lijnzaad in de lijst van in- en uitvoerrechten van het generaliteitsplakkaat van 31 juli 1725.
5 a Missive van H.H.M. met een plakkaat van de Staten van Holland en West-Friesland, houdende verbod op het mouten van andere granen dan van gerst en spelt.
b Missive van de Gecommitteerden ter Generaliteit met een voorstel van H.H.M. de schaarste van graan in omvang te doen verminderen. Zie: resolutie van het Hof van 22 januari 1772.
6 Missive van de Gecommitteerden ter Generaliteit over een afwijzing door de Staten van Friesland van het door de Staten van Holland uitgevaardigde plakkaat houdende verbod op het mouten van andere granen dan van gerst en spelt.
7 Missive van de Gecommitteerden ter Generaliteit over een afwijzing door de Gedeputeerden van Friesland inzake het uitloven van een premie voor de invoer van gerst en rogge.
8 Missive van de Gecommitteerden ter Generaliteit over een afwijzing door de Drost en Gedeputeerden van de Landschap Drenthe van het door de Staten van Holland uitgevaardigde plakkaat over het mouten van granen.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement