Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Filmcollectie familie Zuurdeeg
4022 Filmcollectie familie Zuurdeeg

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Inventaris
Films
6-0001 Knotwilgen-aktie Heteren
Erfgoedstuk
4022 Filmcollectie familie Zuurdeeg
Inventaris
Films
6-0001
Knotwilgen-aktie Heteren
Erfgoedstuk
Datering:
1974, 1975
Beschrijving:
'Wilgenknot actie' in de Heterens uiterwaarden in het winterseizoen 1974/1975 - Ruim 150 vrijwilligers zetten zich in voor het knotten van de nog aanwezige 900 knotwilgen . De film geeft een inzicht in de werkzaamheden van de vrijwilligers, de problemen met het opkomende hoogwater van de Rijn; beelden van transport van het dikke hout uit de uiterwaarden; verkoop van het hout aan de papierindustrie; betrokkenheid van de boeren, de koffie-service van verzorgingshuis de Rauwendaal; tot stand gekomen door de inzet van het knot comité: Wim Jansen, Ceciel van de Berg, Cor de Bruin en Nic Zuurdeeg. Deze film is in het hele land vertoond om nieuwe vrijwilligers groepen voor het landschapsbeheer te winnen.
Vervaardiger:
N. Zuurdeeg
Collectie:
Zuurdeeg
Tijdsduur:
00:27:45:00
Geluid:
Met geluid
Formaat:
Super 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Zuurdeeg, N. - (Nic)
Uitleg auteursrechten:
U mag het werk zonder toestemming van de auteursrechthebbende kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend als de maker van het werk wordt vermeld. CC-BY-4.0 licentieDisclaimer
Bronvermelding: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], CC-BY-4.0 licentie.
Nummer:
4022 - 6-0001

Kenmerken

Datering:
ca. 1935 - 1988
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal