Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Politie Sport Vereniging Renkum (P.S.V.R.)

3347 Politie Sport Vereniging Renkum (P.S.V.R.)

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de archiefvormer
3347 Politie Sport Vereniging Renkum (P.S.V.R.)
Inleiding
2.
Geschiedenis van de archiefvormer
De Politie Sport Vereniging Renkum is na de Tweede Wereldoorlog opgericht. De Vereniging organiseert diverse activiteiten voor haar leden.

Het belangrijkste evenement is de Airborne wandeltocht. In 1946 besloot de Vereniging deze herdenkings wandeltocht te organiseren.
In 1947 vond voor het eerst de "Airbornemars" plaats om diegenen te eren die in de septemberdagen van 1944 in de omgeving van Oosterbeek hebben gestreden. Aan de eerste "Airbornemars" namen zo'n 2.000 wandelaars deel. Later werd aan deze mars, met toestemming van Major-General R.E. Urquhart, commandant van de 1e Airborne Divisie, de naam Airborne Wandeltocht gegeven en mocht het Pegasus-embleem (embleem van de Britse luchtlandingstroepen) door de organisatie worden gebruikt.

Vanaf het begin is de netto-opbrengst van de Aibornewandeltocht bestemd geweest voor de soldaten die invalide zijn geworden door de oorlogshandelingen tijdens de Slag om Arnhem en aan minder draagkrachtige nabestaanden van gevallenen om hen in de gelegenheid te stellen de Airborne herdenkingen bij te wonen.
Vanaf 2011 komen ook andere doelen in aanmerking voor een bijdrage mits deze passen in het gedachten goed van de Airborne Wandeltocht.

Kenmerken

Datering:
1949-2015
Auteur:
E.C. Straatsma, Ö. Cosgun
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal