Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: N. van Vlaanderen
x3346 N. van Vlaanderen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

3346 N. van Vlaanderen
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
3346 N. van Vlaanderen
Inleiding
2.
Archiefvormer en archief
De hier beschreven stukken zijn afkomstig van Nikolaas van Vlaanderen (geboren op 5 november 1933). Het archief bevat documentatie betreffende de wijk Klarendal in Arnhem. Naast documentatie bevat het archief stukken over de diverse verenigingen die in het KAB-gebouw (Katholieke Arbeidersbeweging), gelegen aan de Rosendaalsestraat in Arnhem, gehuisvest waren. Van Vlaanderen was van 1966 tot 1991 beheerder van het KAB-gebouw. Hij woonde tussen 1966 en 1976 in de beheerderswoning, wat anno 2018 de entree is van het KAB-gebouw. Van Vlaanderen is voorzitter geweest van Stichting "Kan Niet Anders", de wijkvereniging voor de zwijgende meerderheid in Klarendal.

Het KAB-gebouw is in 1896 geopend en diende als verenigingsgebouw van de Rooms-Katholieke Werkliedenvereniging 'Sint Joseph. Na de Tweede Wereld Oorlog is het gebouw in handen gekomen van de Katholieke Arbeidersbeweging (KAB). In 1963 werd de KAB gereorganiseerd tot het Nederlands Katholiek Vakverbond (N.K.V.). In 1982 is Stichting K.A.B. opgericht. Stichting K.A.B. is in 2001 gefuseerd met stichting Posttheater. De officiƫle opening van het KAB-Posttheater vond plaats op 19 maart 2001.
Kenmerken
Datering:
1947-2016
Auteur:
A. Beckers
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS