Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Rijksmuseum Paleis Het Loo
x3345 Rijksmuseum Paleis Het Loo

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

3345 Rijksmuseum Paleis Het Loo
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de archiefvormer

3. Geschiedenis van het archiefbeheer
3345 Rijksmuseum Paleis Het Loo
Inleiding
3.
Geschiedenis van het archiefbeheer
Secretariaat

De administratieve taak van het museum berustte in hoofdzaak bij het secretariaat, dat rechtstreeks ressorteert onder de directeur. Het secretariaat draagt zorg voor de administratieve afhandeling van de zaken van directie en wetenschappelijke staf. De directiesecretaresse is tevens beheerder van het dynamisch archief.
Het semistatisch archief was opgeslagen op de 'archiefzolder', gelegen op de tweede verdieping van de linkervleugel langs de Koningslaan (vertreknummer 666G). De supervisie over het semistatisch archief berustte tot zijn pensionering in juni 2013 bij de intendant van het museum. Na diens vertrek is de bibliothecaris gevraagd deze taak op zich te nemen.
Het secretariaatsarchief was tot aan de verzelfstandiging van het museum ontsloten volgens richtlijnen verstrekt door het Ministerie van CRM, later WVC. Nadien is een andere methodiek gevolgd en sinds 2013 wordt alleen nog digitaal gearchiveerd.
Collectiebeheer

De administratie van de museale collecties valt onder de afdeling Collectiebeheer en wordt beheerd door het hoofd van de afdeling. De enige uitzondering hierop is de administratie van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden (MKNO), die behoort tot het domein van de conservator MKNO.
Tot de de werkzaamheden van de afdeling Collectiebeheer behoren de administratieve verwerking (registratie) van de museale voowerpen, de administratie van aankopen en schenkingen en de administratieve afhandeling van het inkomende en uitgaande bruikleenverkeer. De administratie van de afdeling Collectiebeheer is in zijn geheel aan te merken als dynamisch archief.
In de jaren voor de verzelfstandiging vonden de werkzaamheden vooral op papier plaats en werd er gearchiveerd volgens de gangbare normen van museaal beheer (inventarisboeken en kaarten). Vanaf 1991 is overgegaan op geautomatiseerde gegevensverwerking en digitale dataopslag.
Andere afdelingen

Andere archiefvormende onderdelen van het museum zijn de afdelingen Financiƫle administratie en Personeel & Organisatie. Beide afdelingen dragen zelf zorg voor het beheer van de door hen gevormde archieven.
De verwerving van het archief

Het archief is in 2017 door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap overgebracht naar het Gelders Archief, krachtens artikel 12 van de Archiefwet 1995.
4. Inhoud en structuur van het archief
Kenmerken
Datering:
1970 - 1996
Auteur:
Doc-Direkt
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS