Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Familie Hoek
x3161 Familie Hoek

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

3161 Familie Hoek
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis familie Hoek
3. Geschiedenis van het archief
4. Elders berustende stukken van de familie Hoek en aanverwante families
3161 Familie Hoek
Inleiding
4. Elders berustende stukken van de familie Hoek en aanverwante families
- Centraal Bureau voor Genealogie (CBG), Collectie N. van Oosterzee (collectienr. 1198) doos 3 (families Hoek, Sollman (Zollmann), Schmenck, Van Riel, Van Mansvelt etc.) en familiearchief Cijfveer (signatuur FA/Cijf/00069) (voorouders Hendrik Velthuisen, echtgenoot Marie Louise Augustine Adolphine Hoek).
- Koninklijke Bibliotheek, Collectie Wirix-van Mansvelt (uitgezonderd het boekenbezit) (signatuur Den Haag, KB: 67 D 1).
- Stiftung Kreuznacher Diakonie te Bad Kreuznach (Rijnland-Palts), instellingsarchief (documenten nalatenschap diacones Louise Maria Hendrika Velthuisen).
- Streekarchief Midden-Holland te Gouda, Familiearchief Slingeland/Van Oosten Slingeland (toegang 1022).
- Naturalis Biodiversity Center te Leiden, botanische tekeningen van Jan Gaykema Jacobsz. en ingekleurde steendrukken naar dit werk (zie KB-website geheugenvannederland.nl waarop ruim vijftig ingekleurde steendrukken naar Gaykema’s tekeningen) en de door de inventarisator samengestelde catalogus inv.nr. 259j).
N.B. Het Stadsarchief Rotterdam beheert het familiearchief Hoek 1830-1989 (toegang 435). Het betreft documenten van een gelijknamige, niet-verwante familie. Het familielid Johannes Hoek P.P.C.zoon te Den Haag heeft in de jaren vijftig van de vorige eeuw de genealogie Hoek (Hoeck) opgesteld die in de Collectie Handschriften van het CBG en, als afschrift, onder de hiernavolgende beschrijving inventarisnummer 1 aanwezig is.
5. Verantwoording van de inventarisatie
6. Onderzoeksmogelijkheden
7. Bronverwijzing
8. Bijlage A: fragmentgenealogie Hoe(c)k c.a
N.B. Van de ongenummerde generaties van deze Nederlandse tak van een familie Huck (Hueck) uit het Duitse Sauerland zijn in het archief geen documenten aanwezig. De familienamen in kapitalen geven aan dat er sprake is van anders geheten familieleden waarop in het archief berustende documenten betrekking hebben.
9. Overige bijlagen
Kenmerken
Datering:
(1768) 1813-1996 (2017)
Auteur:
S.W.M.A. den Haan
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS