Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Spijk
3123 Heerlijkheid Spijk

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Aanwijzingen voor het gebruik
Inleiding
Inventaris
6. Regesten
77 Jan van Gent Cornelisz. voor Maria Pieters weduwe voor de ene helft, heer Jan Annock Jansz., pastoor van Arkel, Jan Harmensz., schipper te Gorinchem, gehuwd met Adriaantje Jansdr., voor zich en voor het deel, dat hij kocht van Cornelis Annock Jansz. te Gorinchem, zijn zwager, en het deel van zijn zwager Pieter Cornelisz. Quelvisch in Brielle voor de andere helft, verkopen aan Gerard van Rhenoy drie morgen en een hont hoog- en laagland, gelegen in het Nedereinde van Spijk, belast met een erfrente van zeven stuivers voor de pastorie, de kerk en de Heilige Geest van Spijk, waarbij het deel van Marie Pieters is gehypothekeerd op 17 hont laagland, in het Nedereinde van Spijk, welke toebehoren aan haar dochter Aartje, weduwe van Jan Marcelisz., bevestigd door Huibert Vink Anthonisz. en Anthonis Vervoorn Anthonisz., schepenen van Spijk.
3123 Heerlijkheid Spijk
Inventaris
6. Regesten
77
Jan van Gent Cornelisz. voor Maria Pieters weduwe voor de ene helft, heer Jan Annock Jansz., pastoor van Arkel, Jan Harmensz., schipper te Gorinchem, gehuwd met Adriaantje Jansdr., voor zich en voor het deel, dat hij kocht van Cornelis Annock Jansz. te Gorinchem, zijn zwager, en het deel van zijn zwager Pieter Cornelisz. Quelvisch in Brielle voor de andere helft, verkopen aan Gerard van Rhenoy drie morgen en een hont hoog- en laagland, gelegen in het Nedereinde van Spijk, belast met een erfrente van zeven stuivers voor de pastorie, de kerk en de Heilige Geest van Spijk, waarbij het deel van Marie Pieters is gehypothekeerd op 17 hont laagland, in het Nedereinde van Spijk, welke toebehoren aan haar dochter Aartje, weduwe van Jan Marcelisz., bevestigd door Huibert Vink Anthonisz. en Anthonis Vervoorn Anthonisz., schepenen van Spijk.
Datering:
1562 januari 4
NB:
Afschrift van Klaas Candt Gijsbertsz., secretaris van Spijk, inv.nr. 1 fo 73r en inv.nr. 2 fo 106r-107v.
Toegangsnummer:
3123 Heerlijkheid Spijk

Kenmerken

Datering:
1408-1861
Auteur:
G.M. van Aalst
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal