Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Spijk

3123 Heerlijkheid Spijk

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Aanwijzingen voor het gebruik
Inleiding
Inventaris
6. Regesten
18 Jan van Wulven, maarschalk van Amersfoort en Eemland, geeft zijn natuurlijke dochter Janna tot vrouw aan Otto van Asperen, Vuren, heer van Spijk, met 100 schilden Hollands en een bed met toebehoren echter zonder gordijnen, welke 100 schilden dienen om drie morgen land onder Spijk terug te kopen van Pieter Schook, die Janna in eigendom zal ontvangen, met een morgengave bestaande uit de smaltienden van Spijk en tien gouden guldens per jaar uit de grove tienden van Spijk alsmede de hofstede, gelegen bij de windmolen te Heukelum, in tegenwoordigheid van Zeger Hermansz. en Geerlof Cornelisz. getuigen.
3123 Heerlijkheid Spijk
Inventaris
6. Regesten
18
Jan van Wulven, maarschalk van Amersfoort en Eemland, geeft zijn natuurlijke dochter Janna tot vrouw aan Otto van Asperen, Vuren, heer van Spijk, met 100 schilden Hollands en een bed met toebehoren echter zonder gordijnen, welke 100 schilden dienen om drie morgen land onder Spijk terug te kopen van Pieter Schook, die Janna in eigendom zal ontvangen, met een morgengave bestaande uit de smaltienden van Spijk en tien gouden guldens per jaar uit de grove tienden van Spijk alsmede de hofstede, gelegen bij de windmolen te Heukelum, in tegenwoordigheid van Zeger Hermansz. en Geerlof Cornelisz. getuigen.
Datering:
1518 januari 11
NB:
Afschriften: Otto van Malsen, inv.nr. 1 fo 31v-32v en inv.nr. 2 fo 34r-35v.
Toegangsnummer:
3123 Heerlijkheid Spijk

Kenmerken

Datering:
1408-1861
Auteur:
G.M. van Aalst
Categorie: