Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie Chr. van Roekel
x2869 Collectie Chr. van Roekel

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

2869 Collectie Chr. van Roekel
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Geschiedenis van de archiefvormer
2869 Collectie Chr. van Roekel
Inleiding
3.
Geschiedenis van de archiefvormer
Chris van Roekel heeft als geboren en getogen Oosterbeker (geb. 2-1-1934) in zijn jonge jaren van nabij de gruwelen van de Slag om Arnhem meegemaakt. Later gaf hij tenslotte tot 1982 leiding aan de Heijenoordschool te Arnhem en onderzocht en publiceerde hij in zijn vrije tijd over diverse facetten van de Slag en over een breed scala van andere lokale historische onderwerpen betreffende zijn geboortedorp. Daarnaast was hij initiator, stimulator en voortrekker van het zgn. scholenproject van het Airborne Museum. Leerlingen die dit museum bezochten kregen dan een vragenlijst mee op hun tocht door het gebouw, waardoor zij werden gestimuleerd om bewuster te kijken naar de voorwerpen etc. die er werden tentoongesteld. Van Roekel was aanvankelijk bestuurslid en tenslotte voorzitter (tot 2001) van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum en is anno 2008 nog lid van een werkgroep in het kader van de vernieuwing van dit museum. Gedurende vele jaren trad hij op als vaste begeleider van de leaders van de diverse jaarlijkse 'pelgrimages'.
4. Geschiedenis van het archiefbeheer
Inventaris
Kenmerken
Datering:
1939-2002
Auteur:
W.F.M. Ahoud
Thema trefwoorden:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS