Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie dag- en weekbladen Gemeente Rheden
x2694 Collectie dag- en weekbladen Gemeente Rheden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

2694 Collectie dag- en weekbladen Gemeente Rheden
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
2694 Collectie dag- en weekbladen Gemeente Rheden
Inleiding
2. Archiefvormer en archief
Onderstaande inventaris biedt een overzicht van een groot deel van de ruime collectie dag- en weekbladen van de Gemeente Rheden die het Gelders Archief in huis heeft. De oudste krant dateert uit 1847 (Dorps Courant Velp, inventarisnummer 277 Diversen).

De diverse krantentitels zijn onderverdeeld in rubrieken, welke op alfabetische volgorde zijn gerangschikt. Vaak zijn kranten per periode samengebonden in leggers of verpakt in een archiefdoos. Deze staan onder de diverse krantentitels op chronologische volgorde beschreven en hebben elk een inventarisnummer gekregen. Per legger of archiefdoos is aangegeven wat de titel is van de kranten die het bevat, in welk(e) jaartal(len) de kranten zijn verschenen en welke periode de inhoud bestrijkt. In enkele gevallen zijn bijzonderheden vermeld.

Veel kranten zijn samengebonden in leggers: het kan voorkomen dat kranten of zelfs leggers die dubbel aanwezig lijken te zijn elkaar aanvullen, omdat de ene krant of legger iets bevat wat in de nadere krant of legger ontbreekt en andersom. Om deze redenen zijn enkele dubbelen bewaard gebleven. De leggers vertonen regelmatig inbindfouten. Ook verkeren een aantal leggers in slechte staat. Met name de banden zijn zeer kwetsbaar.

Het Gelders Archief bezit niet alle kranten volledig. Uit een aantal kranten zijn artikelen geknipt. Ook ontbreken soms enkele nummers, perioden of jaartallen of zijn er slechts enkele losse nummers van een bepaalde krantentitel aanwezig. Namen van edities veranderden regelmatig, evenals de grenzen van edities.

De papieren originelen worden zorgvuldig bewaard in depots en zijn te raadplegen in onze studiezaal. Hierbij zijn de voorwaarden van onze disclaimer van toepassing.
Kenmerken
Datering:
(1847) 1893 - 2014
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS