Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Hervormde Gemeente Arnhem, Kerkenraad, 1949-1989

2239 Hervormde Gemeente Arnhem, Kerkenraad, 1949-1989

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Geschiedenis van de Hervormde Gemeente Arnhem 1949-1989
4. Verantwoording van de inventarisatie
5. Aanwijzingen voor het zoeken
6. Aanvullende bronnen
Inventaris
Archieven van de wijkkerkenraden
2239 Hervormde Gemeente Arnhem, Kerkenraad, 1949-1989
Inventaris
Archieven van de wijkkerkenraden
Het grondvlak waarop de Hervormde Gemeente Arnhem functioneerde, was sinds 1949 de wijk. Daartoe was een indeling gemaakt in buurtgemeenten (1949-1953) resp. wijkgemeenten (1953-1989). Problematisch voor de beschrijving was, dat in de laatste periode (1953-1989)frequent wijzigingen optraden in zowel de geografische indeling, de organisatorische structuur als de benamingen van de wijkgemeenten. Om die reden zijn de archieven van de (delen van) wijkgemeenten gerubriceerd naar de eindsituatie (1989). De volgorde is bepaald door de ontstaansgeschiedenis: eerst de wijkgemeenten in en om het centrum, als laatste de wijkgemeente Presikhaaf.

Kenmerken

Datering:
1949-1989
Auteur:
J. in 't Veld