Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Polder en waterschap Neerzeldert
x1918 Polder en waterschap Neerzeldert

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

1918 Polder en waterschap Neerzeldert
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Ligging
3. Reglementering
4. Bestuur en ambtenaren
5. Bronnen van inkomsten
6. Uitvoering van de taak
7. Het archief
1918 Polder en waterschap Neerzeldert
Inleiding
7.
Het archief
Evenals onderdelen van andere oude archieven van de polders onder Hoogland werden stukken uit het archief van Neerzeldert in 1932 teruggevonden op het gemeentehuis aldaar en toen overgedragen aan het waterschap Beoosten de Eem *  . Het archief is niet compleet. Uit de vroegste tijd is niets aanwezig. Behoudens een enkel los stuk van oudere datum vangt het archief aan met het resolutieboek van heemraden en geĆ«rfden in 1661 (inv.nr 1). Bij de inventarisatie werd uitgegaan van hetzelfde schema, dat gebruikt werd bij de ordening van het archief van het hoogheemraadschap van de Bunschoter Veen- en Veldendijk, doch in vereenvoudige vorm.
Uit de bijlagen bij de rekeningen over 1861 - 1928 werden vernietigbare stukken geselecteerd volgens de Lijst van voor vernietiging in aanmerking komende stukken in de archieven van waterschappen, veenschappen en veenpolders, vastgesteld in 1955. De vernietigbare circulaires van de provinciale- en rijksoverheid e.a., aanwezig in alle waterschapsarchieven, werden verwijderd. Hiervan werd een aparte verzameling gevormd, waarin de stukken in enkelvoud zijn ondergebracht. Ingevolge besluit van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Beoosten de Eem van 12 augustus 1942 vond vernietiging plaats van een lijst van stemgerechtigde ingelanden, de processen-verbaal van stemmingen, de processen-verbaal van kasopneming 1907 - 1910 en van geleidebrieven *  . Het archief heeft thans een omvang van 1 m1.
8. Bijlagen
Kenmerken
Datering:
1631-1928
Auteur:
M. Mijnssen-Dutilh
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS