Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Verantwoording van de digitalisering en ontsluiting
Inventaris
Nummers 1100-1999
Records 1 t/m 100
Records 101 t/m 200
1380 Onbekend; Arnhem Heroes' Cinema Reunion : On the stage at Savoy Cinema
1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
Inventaris
Nummers 1100-1999
1380
Onbekend; Arnhem Heroes' Cinema Reunion : On the stage at Savoy Cinema
Titel:
Arnhem Heroes' Cinema Reunion : On the stage at Savoy Cinema
Inhoud:
Krantenartikel over Alfred James Comber en Alfred Webb die bij een vertoning van de film Theirs is the Glory zullen zijn. In september 1944 dienden zij respectievelijk als Private en als Trooper bij 2nd Battalion, The Parachute Regiment en 1st Airlanding Squadron, Reconnaissance Corps, Royal Armoured Corps.
De rolprent werd geregisseerd door Brian Desmond Hurst, en beleefde zijn première op 17 september 1946. Voor de verfilming werden geallieerde militairen, artsen en verpleegkundigen die een jaar eerder ter plaatse hadden gevochten, opgeroepen om als acteur terug te keren naar onder meer Arnhem en Oosterbeek. De militairen van de 1st British Airborne Division ontvingen een vergoeding van 3 pond per dag. De film werd, grotendeels geïmproviseerd, opgenomen tussen de kapotgeschoten gebouwen en met de wrakken van militair materieel als rekwisieten. De ontbrekende brug over de Rijn in Arnhem werd eenvoudig op een glasplaat getekend, die bij de betreffende opnames vóór de lens van de camera werd geplaatst
Datering:
19-10-1946
Auteurs:
Onbekend
Trefwoorden:
Records 301 t/m 400
Records 401 t/m 500
Records 501 t/m 600
Records 601 t/m 700
Records 701 t/m 737

Kenmerken

Datering:
1844 - 2018
Auteur:
Geert Maassen