Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Verantwoording van de digitalisering en ontsluiting
Inventaris
Nummers 321-999
Records 1 t/m 100
Records 101 t/m 200
Records 201 t/m 300
Records 301 t/m 400
Records 401 t/m 500
986 Graeme Warrack; Travel by dark ; after Arnhem
1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
Inventaris
Nummers 321-999
986
Graeme Warrack; Travel by dark ; after Arnhem
Titel:
Travel by dark ; after Arnhem
Inhoud:
Colonel Graeme Warrack, van het Royal Army Medical Corps, liet zich in september 1944 tijdens operatie Market Garden vrijwillig krijgsgevangen nemen om de taak op zich te nemen gewonde gevangen genomen geallieerden te verzorgen. De Duitse bezetters hadden de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn aangewezen als hospitaal, en gedurende vier weken werden in de legeringsgebouwen onder leiding van de auteur rond 1800 gewonden verpleegd. Op een tiental geallieerden na (die het lukte uit de kazerne te ontsnappen) werden alle krijgsgevangenen naar Duitse kampen afgevoerd. Om daaraan te ontkomen, verstopte Warrack zich in een holle ruimte boven een kast in zijn kamer. Toen na ongeveer 14 dagen bijna alle Duitse militairen met de krijgsgevangenen uit de kazerne waren vertrokken, vluchtte de kolonel uit de kazerne, en begon aan een zwerftocht van bijna drie maanden door Nederland. Het lukte hem met de hulp van verzetsgroepen zich begin februari 1945 bij de geallieerden in de omgeving van Tilburg aan te sluiten
Datering:
1963
Auteurs:
Graeme Warrack

Kenmerken

Datering:
1844 - 2018
Auteur:
Geert Maassen