Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Kaartenverzameling Gemeente Rheden
x1508 Kaartenverzameling Gemeente Rheden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

1508 Kaartenverzameling Gemeente Rheden
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
1508 Kaartenverzameling Gemeente Rheden
Inleiding
2. Archiefvormer en archief
-
In deze collectie zijn de kaarten beschreven die afkomstig zijn van zowel het Gemeentearchief van Rheden als van de Historische Kring Rheden-Rozendaal.
Zie voor andere kaarten van de gemeente Rheden ook 2701 Kadastrale Kaarten Gemeente Rheden en 1510 Kaarten Catalogus. Zie ook 0655 Kadastrale minuutplans 1832 (in zelfbediening) ; idem 0874 Kadastrale kaarten van vóór 1832; idem 0897 Processenverbaal van Grensvaststelling; idem lijst van kaarten en tekeningen in 0039 Gedeputeerde Staten van Gelderland. Zie voor tiendkaarten van Rheden, Velp en Dieren 0302 Tiendcommissie in het tweede tienddistrict Arnhem, kaarten.
Literatuur: Kadastrale atlas Gelderland 1832: Velp, Rheden, Dieren anno 1830, Rheden 1970 (bibliotheek 1199) en Kadastrale atlas Gelderland 1832: Velp, Rheden, Rozendaal, De Steeg 1964 (bibliotheek 4597) v.d Wijck, Atlas van Gelderse buitenplaatsen: de Veluwe...
Kenmerken
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS