Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: GKN Kerncentrale Dodewaard 1

1154 GKN Kerncentrale Dodewaard 1

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Kernenergie in Nederland
4. Institutionele geschiedenis van N.V. Gemeenschappelijke Kernenergiecentrale Nederland (GKN)
5. Archiefvorming en inventarisatie
6. Gebruikte literatuur
7. Bijlagen
7.1. Organogram N.V. GKN vanaf juni 1971 i
7.2. Organogram N.V. GKN vanaf oktober 1979 i
7.3. Organogram N.V. GKN vanaf 1993 i
7.4. Historisch overzicht van N.V. GKN
7.5. Overzicht van commissies bij GKN
1154 GKN Kerncentrale Dodewaard 1
Inleiding
7. Bijlagen
7.5.
Overzicht van commissies bij GKN
Kontaktkommissie Dodewaard (KKD)
1968-1990. Taak: het behartigen van personeelszaken. Onderdeel van de Personeelscommissie van de Arnhemse Instellingen. Voorloper van de Ondernemingsraad.
Veiligheidscommissie Dodewaard (VCD)
1972-1983. Taak: het signaleren en adviseren omtrent de dagelijkse problemen bij de bedrijfsvoering. Voorloper van de Bedrijfsveiligheidscommissie.
Interne Reactorveiligheidscommissie (IRVCD)
1976-1997. Taak: het personeel actief te betrekken bij de veiligheid in en van de centrale. Samengesteld uit stafmedewerkers van de centrale. De commissie had een adviserende functie.
Bedrijfsveiligheidscommissie (BVC)
1983-1997. Beleidsvoorbereiding en -bepaling en advisering inzake veiligheidsmaatregelen ten dienste van het hoofd van de centrale. Opvolger van de Beleidscommissie Veiligheid (BCV) uit 1982 en de Veiligheidscommissie Dodewaard (VCD).
Aanvraag Wijzigingscommissie (AW)
1986-1997. Taak: het beoordelen van wijzigingen op functionaliteit, inpassing in het geheel, stralingsbelasting en kosten. De commissie gaf advies aan de bedrijfsleiding.
Storingsevaluatie Commissie (STEC)
1990-1997. Taak: het behandelen van meldingen van storingen en gebeurtenissen in andere kernenergiecentrales en het evalueren van interne storingen.
Milieu Zorg Commissie (MZC)
1991-1997. Taak: het uitbrengen van adviezen over de bedrijfsinterne milieuzorg.
Reactorveiligheidscommissie (RVC)
1969-1976. Commissie van externe deskundigen. Taak: mede beoordelen van de veiligheidsaspecten met betrekking tot de nucleaire veiligheid en de stralingsbescherming. Voorloper ERVCD.
Externe Reactorveiligheidscommissie Dodewaard (ERVCD)
Vanaf 1976. De commissie is een onafhankelijke adviesgroep, bestaande uit deskundigen op het gebied van de nucleaire aspecten van de centrale, die direct aan de directie van GKN rapporteert en het hoofd van de centrale controleert en adviseert. Heeft controlerende bevoegdheid en een adviserende taak ten aanzien van nucleaire veiligheidsaspecten.
Bedrijfshulpverleningsgroep (BHV)
Vanaf 1988. Onderdeel van de alarmplanorganisatie. Taken op het gebied van EHBO, brandbestrijding en reddingswerkzaamheden. Opvolger van de Bedrijf ZelfBeschermingsgroep (BZB).
Ondernemingsraad (OR)
Vanaf 1990. Na verzelfstandiging van de Sep eigen OR ingesteld bij GKN. Heeft eigen wettelijke status. Behartigt o.a. zaken op het gebied van de veiligheid en het welzijn van het personeel.
7.6. Overzicht van belangrijke externe relaties van GKN en hun taken
7.7. Overzicht van GKN-projecten
N.B. In chronologische volgorde. Projecten gestart in 1996, na de beëindiging van de elektriciteitsproductie van de centrale zijn niet opgenomen in de lijst.

Kenmerken

Datering:
1954-1996 (2000)
Auteur:
C. Boonstra, E.F.A. Pelzers, E.C. Straatsma
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal