Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
55 Caarth ende gelegentheijt der stede Zutphen gedaen van wege mijn. E. Heeren Generale staten der Vereenigde Nederlanden, [eind 16e eeuw]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
55
Caarth ende gelegentheijt der stede Zutphen gedaen van wege mijn. E. Heeren Generale staten der Vereenigde Nederlanden, [eind 16e eeuw]
Erfgoedstuk
Titel:
Caarth ende gelegentheijt der stede Zutphen gedaen van wege mijn. E. Heeren Generale staten der Vereenigde Nederlanden
Maker:
D. A. Schelven
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Zutphen: gemeente
Datering:
[eind 16e eeuw]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift
Math. gegevens:
Schaal 50 Zutphense roeden van sestien voeten= 80 mm
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
57 x 43 cm
Annotatie:
Het oosten boven. D.A. Schelven is Dirck Adriaensz. broer van Anthoni Adriaensz. Schelven en zoon van Adriaen Anthonisz. burgemeester van Alkmaar. Zie voor kaarten door zijn vader gemaakt van de omgeving van de vesting Schenkenschans in 1595 0509 Kaartenverzameling 256 en 295. Betreft voornamelijk de vestingwerken. Op achterzijde: Militaire zaken; 27
Notabene:
Aanwinst 1881 no. 7.
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 55

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: