Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
52 Zutphen. Zutphania, 1639
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
52
Zutphen. Zutphania, 1639
Erfgoedstuk
Datering:
1639
Titel:
Zutphen. Zutphania
Maker:
N. van Geelkercken
Drukker:
N. van Wieringen, academiedrukker
Plaats:
Zutphen: gemeente
Plaats van druk:
(Harderwijk
Datum druk:
[1639)]
Uitgever:
J. Jansonius
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:4300]
Vorm:
1 plattegrond en 1 profiel op een blad
Afmeting:
31 x 41 cm op blad 48 x 59 cm
Annotatie:
Het oosten boven. Moderne schaal naar Scholten.Linksonder: Pag 33, lib. 1. Uit: J.I. Pontanus, Historiae Gelricae libri XIV. Deducta omnia ad ea usque tempora nostra, wuibus frimata sub Ordinibus respublica. Praecedit, qui ets liber primus, ducatus Gelriae et comitatus Zutphaniae chorographica descriptio. Hard. 1639, pag 33, lib. 1
Editie:
1657
Literatuur:
Historische stedenatlas Zutfen ; Historische plattegronden van Nederlandse steden: Gelderland deel 8.3: De steden van de Achterhoek en Liemers..../ F. Scholten , Alphen a/d Rijn 2006 (Bibliotheek 7732) ZUT 007.III
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 52
Verwijzing:
In Gemeentemuseum Arnhem een exemplaar met op de achterzijde een latijnse tekst van een "Toneel der steden", maar op de plattegrond de aanduiding "Pag. 33" van Pontanus (GM 9991). Is inmiddels overgebracht naar het Gelders Archief en te vinden in de Topografisch Historische Atlas Gelderland, toegang 1551
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal