Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
In verband met onderhoud aan onze systemen kan het voorkomen dat scans, foto's en andere digitale bestanden niet beschikbaar zijn.
Excuses voor het ongemak.
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
23 [Groll= Groenlo : en omgeving, 1916-1923
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
23
[Groll= Groenlo : en omgeving, 1916-1923
Erfgoedstuk
Titel:
[Groll= Groenlo : en omgeving
Maker:
Jacob van Deventer, ca. 1559-1575]
Drukker:
N.V.J. Smulders & Co
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Groenlo
Datering:
1916-1923
Plaats van druk:
Den Haag
Datum druk:
1916-1923
Uitgever:
Martinus Nijhoff
Plaats van uitgave:
's-Gravenhage
Techniek:
Steendruk, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:8000]
Vorm:
2 plattegronden op 1 blad
Afmeting:
35 x 30 cm + 11 x 13 cm op blad 48 x 36 cm
Annotatie:
Moderne facsimile getekend door J. Wennink naar de originele plattegrond in de Atlas in de Nationale Bibliotheek te Madrid en uitgegeven in Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Deventer, 's-Gravenhage 1916-1923. De kleinste plattegrond is een inzet, waarop afgebeeld de grachten, wallen en openbare gebouwen. Lithografie: N.V.J. Smulders & Co. 's-Gravenhage
Literatuur:
Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Deventer, 's-Gravenhage 1916-1923; C. Koeman, Geschiedenis van de kartografie in Nederland...Alphen a/d Rijn 1983 blz. 118-124; Jacob van Deventer[..]Kleine atlas van de Nederlandse steden in de zestiende eeuw / J.C. Visser, ROBAS, Weesp, 1995. De Stadsplattegronden van Jaocb van Deventer / P. vd Krogt, Alphen a/d Rijn, 1998 Map 6: Nederland, Gelderland
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 23

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: