Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
In verband met onderhoud aan onze systemen kan het voorkomen dat scans, foto's en andere digitale bestanden niet beschikbaar zijn.
Excuses voor het ongemak.
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
46 Wageningen, [1650-]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
46
Wageningen, [1650-]
Erfgoedstuk
Titel:
Wageningen
Maker:
[J. Blaeu]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Wageningen
Datering:
[1650-]
Uitgever:
J. Blaeu
Plaats van uitgave:
[Amsterdam]
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:4000]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
20 x 30 cm op blad 53 x 31 cm
Annotatie:
Moderne schaal naar Koeman. Historische Plattegronden van Nederlandse steden deel 8.1 blz 92 Wag. 001 geeft als schaal ca. 1:5000. Links het wapen van Wageningen. Alleen de vestingwerken zijn weergegeven. Uitgegeven in: Novum ac magnum theatrum urbium Belgicae liberae ac foederatae ad praesentis temporis faciem expressum a Ioanne Blaeu, Amstelaedamensi. Onder de plattegrond latijnse tekst: Wageninga, 2 kolommen tekst
Literatuur:
Deys, Gelderse Vallei...523; Koeman Bl 64.Historische Plattegronden van Nederlandse steden deel 8.1 blz 92 Wag. 001
Notabene:
M. Aanwinst 1866.
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 46
Verwijzing:
In het gemeentemuseum een exemplaar met Nederlandse tekst, GM 9868. Is inmiddels overgebracht naar het Gelders Acrhief en te vinden in de Topografisch Historische Atlas Gelderland, toegang 1551

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: