Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
44 [Wageningen : en omgeving, [ca. 1559-1575]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
44
[Wageningen : en omgeving, [ca. 1559-1575]
Erfgoedstuk
Titel:
[Wageningen : en omgeving
Maker:
Jacob van Deventer]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Wageningen
Datering:
[ca. 1559-1575]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:9000]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
28 x 40 cm
Annotatie:
Het westen boven. Schaal naar Deys. Minuut van de originele plattegrond in de Atlas in de Nationale Bibliotheek te Madrid
Literatuur:
H.P. Deys, de Gelderse Vallei...506, Utrecht 1988; H.W.M. v.d Wijck, Atlas Gelderse Buitenplaatsen, De Veluwe, Alphen a/d Rijn 1988; C. Koeman, Geschiedenis van de kartografie in Nederland...Alphen a/d Rijn 1983 blz. 118-124; Jacob van Deventer[...]Kleine atlas van de Nederlandse steden in de zestiende eeuw / J.C. Visser, ROBAS Weesp, 1995; G.J. Leppink, Van Geelkerckens kaartboek[..]blz 123; Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Devnetr, 's-Gravenhage, 1916-1923; De stadsplatteronden van Jacob van Deventer / P. vd. Krogt, Alphen a/d Rijn 1998 Map 6: Gelderland
Notabene:
Aanwinst 1892 no. 23.
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 44
voorwaarden:
Niet meer in origineel ter inzage, te raadplegen in facsimile, Bibliotheek I-55 zwart: Nederlandsche steden in de 16e eeuw, plattegronden van Jacob van Deventer, 's-Gravenhage 1916-1923.

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: