Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
95 Arnheim, 1659
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
95
Arnheim, 1659
Erfgoedstuk
Titel:
Arnheim
Maker:
M. Zeiler
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Arnhem, gemeente
Datering:
1659
Plaats van uitgave:
Frankfurt a.M.
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:7000]
Vorm:
1 plattegrond
Afmeting:
18 x 25 cm op blad 31 x 35 cm
Annotatie:
Scala van 60 Ruthen= 33 mm; Deys heeft voor Wageningen in deze serie de schaal berekend van 50 Ruthen= 50 mm= c.a 1:3800. De gebruikte roede zou dan de Gelderse roede kunnen zijn. Augusteijn geefy een schaal van ca. 1:8400. Met legenda. Uit: Topographia Germaniae Inferioris d.i. Beschreibung und Abbildung der Vornehmsten Stätten, Vöstungen und Ohrter...in den XVII Niederländischen Provintien liegend / M. Zeiler. - Caspar Merian. - Franckfurt a. Main, 1659
Literatuur:
Historische Stadsplattegronden van Nederlandse steden deel 8.1 Veluwe blz. 85 Arn. 010
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 95

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: