Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
In verband met onderhoud aan onze systemen kan het voorkomen dat scans, foto's en andere digitale bestanden niet beschikbaar zijn.
Excuses voor het ongemak.
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
120 Arnheim in Geldern, [1623-1632]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
120
Arnheim in Geldern, [1623-1632]
Erfgoedstuk
Titel:
Arnheim in Geldern
Maker:
[N.N.]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Arnhem, gemeente
Datering:
[1623-1632]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Geen schaal vermeld]
Vorm:
1 topografische afbeelding
Afmeting:
10 x 15 cm op blad 16 x 20 cm
Annotatie:
Zijaanzicht op Arnhem vanaf de rivier de Rijn (vanuit het zuiden). Boven de prent: Ex vitio alterius sapiens. Emendat suum D78". Met verder dichtregels in het Duits en het latijn. Bevat een zinnebeeldige afbeelding van een man gezeten op een eekhoorn, die in een spiegel kijkt. Volgens oude aantekening mogelijk afkomstig uit Meisner
Literatuur:
Thesaurus philopoliticus – Duitse titel: Politisches Schatzkästlein, 1623 en 1632 in Frankfurt am Main, Daniel Meisner en Eberhard Kieser
Notabene:
Aanwinst 1951.
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 120

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: