Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Collectie plattegronden

0963 Collectie plattegronden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de collectie
Inventaris
42 Tyel, [1649]
Erfgoedstuk
0963 Collectie plattegronden
Inventaris
42
Tyel, [1649]
Erfgoedstuk
Titel:
Tyel
Maker:
J. Blaeu
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Tiel
Datering:
[1649]
Uitgever:
[J. Blaeu]
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:2000]
Vorm:
1 plattegrond,
Afmeting:
41 x 52 cm op blad 53 x 63 cm
Annotatie:
Schaal naar Koeman. Opdracht gericht aan het stadsbestuur van Tiel. Op achterzijde: latijnse tekst. Bij de plattegrond zijn nog drie pagina's tekst. Tiel in vogelvluchtperspectief weergegeven. Afkomstig uit: Novum ac magnum urbium Belgicae liberae ac foederatae...a Ioanne Blaeu, Amstelaedamensi. In 1866 door Eekhoff verworven samen met de plattegronden van Van Deventer
Literatuur:
Koeman Bl 62. J. Augusteijn, Hist. Plattegronden Ned. Steden...1999, blz 100
Signatuur:
0963 Collectie Plattegronden 42
Verwijzing:
In het gemeentemuseum van Arnhem nog drie ander exemplaren: no. 16b, zonder tekst op de achterzijde; no 116, met op achterzijde kortere latijnse tekst; G.M. 11.116, met nederlandse tekst. Deze zijn inmiddels overgebracht naar het Gelders Acrhief en te vinden in de Topografisch Historische Atlas Gelderland, toegang 1551

Kenmerken

Datering:
1550-1944
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: