Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heidemij, Hoofdafdeling Zoetwatervisserij
x0938 Heidemij, Hoofdafdeling Zoetwatervisserij

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0938 Heidemij, Hoofdafdeling Zoetwatervisserij
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
0938 Heidemij, Hoofdafdeling Zoetwatervisserij
Inleiding
2.
Archiefvormer en archief
Informatie over geschiedenis en organisatie van de (Koninklijke) Nederlandsche Heidemaatschappij vindt u in de inleiding op de inventaris van Bestuur en Directie 1888-1971 (archiefblok 915). Gegevens over de indeling van het archief en een verklarende lijst van namen en afkortingen zijn te vinden in toegang 0915.1 Heidemij - Gids voor de archieven.
De Hoofdafdeling Zoetwatervisserij van de Nederlandse Heidemaatschappij, opgericht in 1905, bezat een een eigen rechtspersoonlijkheid. De Hoofdafdeling wilde de positie van de binnenvisserij en de beroepsbinnenvissers in Nederland verbeteren. Aanvankelijk kon iedere geïnteresseerde lid worden van de Hoofdafdeling, later alleen erkende beroepsvissers. De voorzitter van de Hoofdafdeling was lid van het Algemeen Bestuur van de NHM. De president-directeur van de NHM vervulde de functie van 1e secretaris- penningmeester, een door het bestuur van de NHM aan te wijzen ambtenaar was 2e secretaris- penningmeester. Op 20 april 1971 werd de Hoofdafdeling Zoetwatervisserij opgeheven en voortgezet als Combinatie van Binnenvissers, los van de NHM en aangesloten bij de Coöperatieve Vereniging van IJsselmeervissers *  . Zie daarvoor archieftoegang 3302 Combinatie van Beroepsvissers.
Het belang van het archief van de Hoofdafdeling Zoetwatervisserij overstijgt haar eigen niveau door de aanwezigheid van gedeponeerde archieven van onder meer de Combinatie van IJsselmeervissers en de Vereniging Nederlandsch Visscherij Proefstation en Laboratorium voor Materialen-Onderzoek.
Het archief van de Hoofdafdeling Zoetwatervisserij heeft een omvang van ca. 4 m1. Er is ongeveer 0,5 m1 vernietigd. Bescheiden van de Hoofdafdeling zijn ook te vinden in het archief van Heidemij Bestuur en Directie *  .
Vanwege de beperkte beschikbare tijd is de inventarisatie zeer globaal gebeurd. De beschrijvingen zijn niet voorzien van een doorlopende nummering.
Kenmerken
Datering:
1908-1975
Auteur:
E. Pelzers
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS