Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heidemij, Bouwkundige Dienst
x0925 Heidemij, Bouwkundige Dienst

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0925 Heidemij, Bouwkundige Dienst
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
0925 Heidemij, Bouwkundige Dienst
Inleiding
2.
Archiefvormer en archief
De afdeling "Gebouwen" van de Nederlandsche Heidemaatschappij hield zich bezig met:
- het ontwerpen van bouwplannen
- het aanbesteden en gunnen
- het houden van toezicht op de uitvoering
- het verzorgen van de daaraan verbonden administratie, zowel voor opdrachtgevers binnen de Nederlandsche Heidemaatschappij als daarbuiten.
Het archief bevat dossiers betreffende bouwprojecten die door de Afdeling Gebouwen c.q Bouwkundige Dienst zijn ontworpen en begeleid.

Niet alle dossiers zijn compleet.
Informatie over geschiedenis en organisatie van de (Koninklijke) Nederlandsche Heidemaatschappij vindt u in de inleiding op de inventaris van Bestuur en Directie 1888-1971 (archiefblok 915). Gegevens over de indeling van het archief en een verklarende lijst van namen en afkortingen zijn te vinden in toegang 0915.1 Heidemij - Gids voor de archieven.
In de zomer van 2016 is de toegang op dit archief enigszins herzien. Het archief bestaat uit verzameldossiers. In de oorspronkelijke situatie waren de verschillende onderwerpen in deze verzameldossiers allemaal apart beschreven, maar hadden ze allemaal hetzelfde inventarisnummer gekregen. Hierdoor was het niet duidelijk welk inventarisnummer/welke beschrijving verwezen werd als het in een voetnoot bijvoorbeeld ging om inventarisnummer 5. Daarom is nu de structuur van de toegang beter aangepast op die van het archief. Hiƫrarchisch onder de beschrijving 'Inventarisnummer..' zijn, zonder eigen inventarisnummer, de verschillende onderwerpen geplaatst die in dat verzameldossier aan bod komen. Als u dus een oude verwijzing heeft naar inventarisnummer 5, dan kunt u het dossier aanvragen dat 'inventarisnummer 5' heet en daarin het onderdeel dat uw interesse heeft opzoeken.
Kenmerken
Datering:
1908-1959
Auteur:
M.P.J. Kok
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS