Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers N.V. te Ulft
x0713 Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers N.V. te Ulft

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0713 Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers N.V. te Ulft
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Geschiedenis en inventarisatie
4. Literatuur
5. Onderzoekstips
0713 Koninklijke Fabrieken Diepenbrock en Reigers N.V. te Ulft
Inleiding
5.
Onderzoekstips
Het archief van DRU bevat enkele interessante aanknopingspunten voor onderzoekers. Slechte marktomstandigheden in de jaren zestig en later zorgden er voor dat DRU zich oriënteerde op overname van bedrijven en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarvan zijn veel stukken bewaard gebleven (zie § 2.6 Productie, productontwikkeling en in- en verkoop en § 2.7 Samenwerking met, deelname in en overname van andere ondernemingen). Zo kan men bijvoorbeeld profielen van bedrijven in de metaalsector maken met het aanwezige materiaal (inv. nrs. 24 en volgende). Het archief van dit beursgenoteerde bedrijf biedt een aardige inkijk voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de metaalindustrie en streekhistorici.
Het bestand van DRU past uitstekend in het fonds van de ijzerverwerkende industrie, dat het Gelders Archief beheert. Hieronder vallen onder meer de archieven van Keppelse IJzergieterij (inventaris 0692) en NV Vulcaansoord (inventaris 0827). In de archieven van Gedeputeerde Staten van Gelderland (inventaris 0039) en Huis Bergh (voor de oudste periode) is aanvullende informatie te vinden.
De Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen bezit, volgens mondelingen opgave van voorzitter, enkele archiefstukken van DRU. Het gaat onder andere om personeelregisters (vanaf circa 1910), een grondstoffen- en voorradenregister, een receptenregister en een ongevallenregister.
Kenmerken
Datering:
1870-1989
Auteur:
E. Pelzers
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS