Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Huis Verwolde
x0556 Huis Verwolde

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0556 Huis Verwolde
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Openbaarheid en citeren
Woord vooraf
0556 Huis Verwolde
Inleiding
Woord vooraf
Bij de inventarisatie van dit omvangrijke familie- en huisarchief hebben verschillende collegae waardevolle ondersteuning verleend. Allereerst wil ik mijn begeleider, Maarten van Driel, noemen. Hij heeft met veel doorzettingsvermogen de concept-versies van de inventaris doorgenomen en verbeteringen in de indeling en beschrijvingen aangebracht. Verder heeft collega Wanita Resida circa 65 in het archief aanwezige kaarten beschreven. Irene Blasczyk was zo vriendelijk de paragraaf over bezittingen in Duitsland kritisch te bekijken en aan te passen. Dank ben ik ook verschuldigd aan Agnes Verheyen. Zij heeft een belangrijk deel van de correspondentie in tabellen verwerkt. Verder wil ik collega Gerrit Richter noemen, die voor mij het nodige genealogische speurwerk heeft verricht.
Tot slot wil ik A.Ph.R.C. Baron van der Borch van Verwolde bedanken voor de mondelinge inlichtingen en documentatie, die hij mij heeft verstrekt over de geschiedenis en genealogie van zijn familie.
De inventarisatie is gefinancierd door het Nationaal Archief in Den Haag, het Gelders Archief en de Stichting Familie van der Borch van en tot Verwolde.
1. Goederenbezit
2. Familie Van der Borch en aanverwante families
3. Het familie- en huisarchief
4. Aanwijzingen voor het gebruik
5. Bijlagen
Kenmerken
Datering:
ca. 1300 - 1999
Auteur:
G.M.W. Ruitenberg
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS