Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Kaartenverzameling Rijksarchief in Gelderland

0509 Kaartenverzameling Rijksarchief in Gelderland

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Ontstaansgeschiedenis
Inventaris
Kaarten
Records 1 t/m 100
Records 101 t/m 200
Records 201 t/m 300
798 Korte beschrijving van het overlopen der rivieren en het doorbreken der dyken te Hedikhuyzen, by de stadt Heusden, en te Kedichem, by Leerdam enz. tot ophelderinge en verklaringe van het nevenstaande landkaartje, 1741
Erfgoedstuk
0509 Kaartenverzameling Rijksarchief in Gelderland
Inventaris
Kaarten
798
Korte beschrijving van het overlopen der rivieren en het doorbreken der dyken te Hedikhuyzen, by de stadt Heusden, en te Kedichem, by Leerdam enz. tot ophelderinge en verklaringe van het nevenstaande landkaartje, 1741
Erfgoedstuk
Titel:
Korte beschrijving van het overlopen der rivieren en het doorbreken der dyken te Hedikhuyzen, by de stadt Heusden, en te Kedichem, by Leerdam enz. tot ophelderinge en verklaringe van het nevenstaande landkaartje
Trefwoorden:
Watersnoden, Overstromingen en Dijkdoorbraken
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Noord en Zuidholland ; Heusden ; Kedichem
Datering:
1741
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Gedrukt
Drager:
Papier op linnen
Vorm:
1 stuk
Annotatie:
De bijbehorende kaart ontbreekt. Op achterzijde: 1900 N. 113
Literatuur:
Muller: Ned. Historieplaten 3778
Notabene:
De bijbehorende kaart ontbreekt.
Signatuur:
0509 Kaartenverzameling 798
Records 401 t/m 500
Records 501 t/m 600
Records 601 t/m 622

Kenmerken

Datering:
1573-2000
Auteur:
W.T. Resida
Categorie: