Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Huis Batenburg

0376 Huis Batenburg

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Het archief
Inventaris
4. Regesten
0376 Huis Batenburg
Inventaris
4.
Regesten
66 Dederich van Bronchorst, heer tot Bathenborch en Steyn, Dederich van Bronchorst en van Bathenborch, heer tot Anholt en Aengen Zundt (sic), Johan van Bronchorst en Bathenborch, vrijheer tot Rymborch en Grousfelt (sic), landdrost van Cleve, Willem van Flodorp, heer tot Daienbroeck en Luydt, Willem van Haerff, heer tot Alsdorp, Claes van Haerff, drost te Ghelckercken, ter eenre en Loedwich van Praet en van Moerkercken, heer van Carnes, Pietershoeck en West Barendrecht, ridder, Fransoys van Praet en van Moerkercken, Loedwich van Flandereu, heer tot Praet, Moerkercken, Wossteyne en Elferdyngen, Geret van Arkel, heer tot Hoeckelem, Merweyden, Weerdenborch, Ammerade en Leydeborch, Johan van der Aa, vrijheer tot Bochoffen, ridder, en Lubbert Torck, heer tot Hemmert, ter andere zijde, maken huwelijksche voorwaarden tusschen Herman van Bronchorst en van Bathenborch en Peternelle van Praet, waarbij onder meer bepaald wordt, dat Herman na den dood van zijn ouders al hunne goederen zal erven, waaruit hij eenige uitkeeringen zal hebben te doen, terwijl Peternelle o.a. zal inbrengen landerijen in het kerspel van Berchambacht, ter Ameyde, in de heerlijkheid Noerdeloos, te Spijck, in het kerspel van Dy Willigen buiten Schoenhoven, in den polder genaamd Mijns Heeren Landt bij Dordrecht, alsmede de helft van het veer te Papendrecht en het huis te Cats in Zeelant.
Gedaen in den jair onss Heeren duysent vijffhondert und acht ind twyntich den negenden dach van de maendt van Junio naer tscriven van den Hove van Hollandt.
Oorspr. (Inv. nr. 13), met de zegels van den eersten oorkonder, den bruidegom, den zevenden oorkonder, de bruid en de overige oorkonders, met uitzondering van de zegels van den derden, den negenden en den Iaatsten oorkonder, welke verloren zijn. De zegels van den zevenden, achtsten, tienden oorkonder en van de bruid zijn in roode was; de overige zegels in groene was.

Kenmerken

Datering:
1360-1809
Auteur:
D.P.M. Graswinckel
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal