Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Huis Ammerzoden

0372 Huis Ammerzoden

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. De heerlijkheid Ammerzoden en haar bezitters
4. Bibliographie
Inventaris
5. Regesten
N.B. De regestenlijst gaat tot 1590 April 20, den dag, waarop George van Arkel gestorven is; 5 dagen na den brand van het kasteel Ammerzoden.
80. Magen en vrienden sluiten een huwelijksverdrag tusschen Walraven van Arckel en Catherine van Gelre, bastaarddochter van hertog Cairl, waarbij bepaald wordt, dat Catherine als huwelijksgift van haar vader een jaarlijksche rente van 300 rijnsche guldens uit den tol te Saltboemel en een som van 3000 rijnsche. guldens ineens, 40 morgen land in het kerspel Raemdt in Tyelreweerdt, de hooge heerlijkheid van de kerspels Hyer en Nederynen benevens een aandeel in de beden en accijnzen door de beide kerspels opgebracht, zal ontvangen, en dat Walraven van Arckel van zijn broeder Gerrit, heer tot Hoeckelom huis en heerlijkheid Weerdenburch en landerijen in de kerspels Hyer en Nederrynen zal krijgen.
a.
Afschrift (inv. no. 9) uit 1605 naar een afschrift in het primus liber copiarum van de Rekenkamer te Arnhem.
N.B. Gedrukt: Nijhoff, Gedenkwaardigheden VI no. 1698.
b. Afschrift in inv. no. 19.
0372 Huis Ammerzoden
Inventaris
5. Regesten
N.B. De regestenlijst gaat tot 1590 April 20, den dag, waarop George van Arkel gestorven is; 5 dagen na den brand van het kasteel Ammerzoden.
80.
Magen en vrienden sluiten een huwelijksverdrag tusschen Walraven van Arckel en Catherine van Gelre, bastaarddochter van hertog Cairl, waarbij bepaald wordt, dat Catherine als huwelijksgift van haar vader een jaarlijksche rente van 300 rijnsche guldens uit den tol te Saltboemel en een som van 3000 rijnsche. guldens ineens, 40 morgen land in het kerspel Raemdt in Tyelreweerdt, de hooge heerlijkheid van de kerspels Hyer en Nederynen benevens een aandeel in de beden en accijnzen door de beide kerspels opgebracht, zal ontvangen, en dat Walraven van Arckel van zijn broeder Gerrit, heer tot Hoeckelom huis en heerlijkheid Weerdenburch en landerijen in de kerspels Hyer en Nederrynen zal krijgen.
a.
Afschrift (inv. no. 9) uit 1605 naar een afschrift in het primus liber copiarum van de Rekenkamer te Arnhem.
N.B. Gedrukt: Nijhoff, Gedenkwaardigheden VI no. 1698.
b. Afschrift in inv. no. 19.
Datering:
1532 September 25
Toegangsnummer:
0372 Huis Ammerzoden
Kenmerken
Datering:
1362-1866
Auteur:
B.H. Slicher van Bath
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS