Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg

0313 Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de archiefvormer
Inventaris
148 Johan Vrijthoff en Gerit Penninck, schepenen te Doisborch, oorkonden dat Ailbert Gotynck en zijne vrouw Wendell in de plaats van eene rente van vier malder winterrogge 's jaars, door wijlen Mechtelt Goetyncks geschonken aan het convent St. Katherinenbarch, toen zij daar hare dochter Wysse bracht, aan het convent het recht van twee koeweiden 's jaars op de stads Oy, door wijlen Gerrit Gotynck van de stad gekocht, hebben geschonken, 1492 februari 23. 1 charter
0313 Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg
Inventaris
148
Johan Vrijthoff en Gerit Penninck, schepenen te Doisborch, oorkonden dat Ailbert Gotynck en zijne vrouw Wendell in de plaats van eene rente van vier malder winterrogge 's jaars, door wijlen Mechtelt Goetyncks geschonken aan het convent St. Katherinenbarch, toen zij daar hare dochter Wysse bracht, aan het convent het recht van twee koeweiden 's jaars op de stads Oy, door wijlen Gerrit Gotynck van de stad gekocht, hebben geschonken, 1492 februari 23. 1 charter
Datering:
1492 februari 23
Omvang:
1 charter

Kenmerken

Datering:
1433-1492
Auteur:
A.J. van de Ven