Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Gelderse Rekenkamer

0012 Gelderse Rekenkamer

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. De geschiedenis van de Rekenkamer
4. De geschiedenis van het archief van 1543 tot 1915
5. De ordening en beschrijving van het archief
6. Afkortingen
Inventaris
Bijlagen tot den inventaris
Kaarten en teekeningen
B. Landkaarten
V. Streken, die niet tot Gelderland behoorden
0K268 "Kaart, dienende tot het project van den heer M. VAN BARNEVELD, vrijheer van Noordeloos en Overslingerland.., wegens het maken van een overlaat, tusschen Baardwijk en Drunen, tot aflatinge van het overvloedig afkomende bovenwater en voorkominge van inundatiën", door P.A. KETELAAR, 1754 (gedrukt)
Inv. no. 605.
N.B. Deze kaart omvat de streek tusschen de Dieze en den Biesbosch. Op hetzelfde blad een profielteekening van de Meer en den Baardwijkschen dijk, van welke teekening een kopie naar een door B.J. DE ROY verbeterde teekening aan de kaart is gehecht.
0012 Gelderse Rekenkamer
Inventaris
Bijlagen tot den inventaris
Kaarten en teekeningen
B. Landkaarten
V. Streken, die niet tot Gelderland behoorden
0K268
"Kaart, dienende tot het project van den heer M. VAN BARNEVELD, vrijheer van Noordeloos en Overslingerland.., wegens het maken van een overlaat, tusschen Baardwijk en Drunen, tot aflatinge van het overvloedig afkomende bovenwater en voorkominge van inundatiën", door P.A. KETELAAR, 1754 (gedrukt)
Inv. no. 605.
N.B. Deze kaart omvat de streek tusschen de Dieze en den Biesbosch. Op hetzelfde blad een profielteekening van de Meer en den Baardwijkschen dijk, van welke teekening een kopie naar een door B.J. DE ROY verbeterde teekening aan de kaart is gehecht.

Kenmerken

Datering:
1543-1795
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie: