Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: [Een park rondom het huis Rhederoord, [ca. 1743]

Kaarten

Kaarten

Een gedeelte van de kaartencollectie van het voormalige Rijksarchief in Gelderland is gedigitaliseerd beschikbaar op onze website. De oudste kaart stamt uit 1540. De kaarten van de voormalige gemeentearchieven Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal zijn in bewerking.

Hoe zoekt u door de kaarten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
U kunt het resultaat bekijken als galerie (door te klikken op het venstersymbool rechts bovenin) of met details (door te klikken op het vergrootglassymbool rechts bovenin).
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
2. Zakelijk gedeelte
2.02. Rheden
2.02.2. Rhederoord
N.B. Door Willem Everwijn en zijn vrouw Johanna Kelffken werden in het einde der zeventiende eeuw zeer veel stukken grond aangekocht, die vererfden op Nalida Everwijn, hun dochter, die gehuwd was met Hendrik Brantsen. Na dode van Hendrik Brantsen kwam bij magescheid tussen zijn kinderen een gedeelte der Rhedense bezittingen aan Willem Reinier Brantsen (1701-1789). Hij was het, die omstreeks 1745 op zijn bezittingen een huis liet bouwen (op Stickhuysen, op de Stickenberg, aan de de Middachter Steeg) dat de naam Rhederoord ontving. Toen hij in 1789 ongehuwd overleed, vererfde het op Derk Willem Abraham Brantsen en diens vrouw Gerharda Abigael Agatha Brantsen, kinderen van twee broeders van de erflater. In 1819 kwam het huis aan hun dochter Wilhelmina Nalida Reiniera Brantsen (overleden 1829) die het huis naliet aan haar neefje Jacob Pieter Johan Theodoor Brantsen. Na zijn dood in 1881 kwam het aan zijn neef Jhr. Theodoor Leopold Brantsen. Deze verkocht het goed Rhederoord in 1911 aan N.J.H. van Hasselt, die het archief Rhederoord schonk aan het Rijksarchief in Gelderland. Voor de herkomst van andere stukken betreffende dit en andere goederen onder Rheden zie men de inleiding.
Kaart
454 [Een park rondom het huis Rhederoord, [ca. 1743]
Titel:
[Een park rondom het huis Rhederoord
Maker:
Jacob Marot?]
Auteursrechthebbende:
Marot, J. - (Jacob)
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Rheden
Datering:
[ca. 1743]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:600]
Vorm:
1 tekening
Afmeting:
115 x 90 cm
Annotatie:
50 roeden Rhijnlands= 327 mm
Literatuur:
V.d Wijck, Atlas Gelderse buitenplaatsen, De Veluwe…
Signatuur:
0452 Familie Brantsen 454