Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
Regesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: bronckhorst erlicum
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
 
 
Regest
7585 Missive van Johan Varik, richter van Gent, aan het hof in antwoord op die van 11 april No. 7554. Hij en Jan van Kolck en Jan de Snit hebben zich niet schuldig gemaakt aan spolium. Zij hebben alleen Jan van Bronckhorst als oom en voogd van de kinderen van zijn broeder Gerit vergezeld naar het huis, waarin Gerit overleden is, te Erlicum, ten behoeve van het aanvangen en openen daarvan. Zij presenteeren zich ten landrechte en willen zich hierin tegen Lovenich geen partij maken
Datering:
1575, mei 16
Toegangsnummer:
0124 Hof van Gelre en Zutphen
Inventarisnummer:
826
 
 
 
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS