Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Johan Bossus en Anthonis Arienss, schepenen van Tiell oorkon...

Regesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
beacon
 
 
Inventaris
2. Stukken betreffende het goederenbezit
2.1. Provincie Gelderland
2.1.11. Tiel en Zandwijk
329 Akte van transport door Rutger die Man c.s. aan Steven van Eck Janss van een huis en hofstad in de Weerstraat. Met een akte van transport door Johan, Lambert, Belijken en Maria Stevens van Eck e.a. van hun aandelen in dit huis van hun ouders Steven Jansen van Eck en Helena Schoenen Gerritsdr, 1577, 1605. 2 charters
Regest
Johan Bossus en Anthonis Arienss, schepenen van Tiell oorkonden dat Gerrit Petersen van Ermel, Michaell Hessels nom. ux. Peterken Petersdr van Ermel, Johan Stevenss van Eck, Lambert Stevenss van Eck, Gerrijt Schull Rutgerssen non. ux. Belijken Stevensdr van Eck en Maria Stevensdr van Eck aan hun vader Steven Janssen van Eck hun aandelen in het huis te Tiel in de Weerstraet hebben verkocht, hun aanbestorven van hun moeder Helena Schoenen Gerritsdr.