Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Johan van Schenck, stadhouder van Andries van Anderlocht, la...
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Regest46 Johan van Schenck, stadhouder van Andries van Anderlocht, landdrost van Bergh, oorkondt, dat Elyzabeth van Elverick en haar kinderen geld hebben geleend bij Simon Rosseler
Datering:
1570 april 10
NB:
Zie inv.no. 178. Met het zegel van de oorkonder. De drie zegels van Andries van Anderlecht en de gerichtsluiden Henrick Stritholt en Johan van Keisse zijn verloren.
Waarbij acte van 13 januari 1574 getransfigeerd: Schepenen van Rees oorkonden, dat Symon Rosseler een rente op Elizabeth van Elverick heeft verkocht aan Jacob Nijenhuis. Met het zegel van Rees.
Toegangsnummer:
0433 Heerlijkheid Swanenburg
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS