Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Otto van Scherpenseel, richter tArnhem en van Veluwezoem, oo...

Regesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
beacon
 
 
Inventaris
4. Regesten
Regest
2 Otto van Scherpenseel, richter tArnhem en van Veluwezoem, oorkondt in presentie van Johan Kreyefenger en Casijn van der Hell als gerichtsluiden, dat Joncfer Hilla Schimmel[penninck], weduwe Z. Gijsbert van Mekeren c.t. Alard van Oener, heeft verkocht aan Wilhem Roese 1/3 van de Buytelmait in het kerspel van Brummen in de buurschap Uycken.
Oorspronkelijk (Inv.no. 137) met het geschonden zegel van de oorkonder, in bruine was.