Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Anno redemptionis MCCLIIII quinta feria post Pentecostem(!) ...
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Regest2 Anno redemptionis MCCLIIII quinta feria post Pentecostem(!) Actum in praedicto monasterio de Campen.
Gerardus de Steenhuys, miles, verklaart in tegenwoordigheid van zijn vrouw Walburga, zijn zonen Godfridus, Gerardus, Arnoldus, Guillelmus en dochters Lisbeta, Walburga, Agnes en Aleydis en zijn bloedverwanten Arnoldus de Nesselraid, Joannes Wittinckhove en Theodericus de Pallant, miles, wegens de intrede van zijn zoon Joannes in het Cistercienzer klooster Campen, aan dit klooster te schenken een tiende, gelegen in Walecken, leenroerig aan Theodericus, graaf van Cleve, hem aangekomen van zijn oom Theodericus, miles de Hensberge, benevens vijf morgen land in Mezelaere, hem door zijn vrouw Walburga, zuster van Joannis, miles de Loo, aangekomen, welke goederen na de dood van Joannes vnd. weer terugvallen op de oorkonder of zijn erven, en 4 ponden 's jaars in eeuwigdurend bezit van het klooster, onder belofte van goedkeuring door zijn bloedverwanten Godfridus de Hensberge en Arnoldus de Alpen.
Afschrift (inv.nr. 146) naar een notarieel afschrift door W. van Gallen; met de aftekening van de zegels van de oorkonder en zijn vrouw en hun bloedverwanten.
Datering:
1254 juni 4
NB:
In dorso: „Origine de ceste est au chasteau de Wissen".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS