Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
Regesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Filter: 0424x
beacon
2  regesten
 
 
 
 
Inventaris
4. Regesten
Regest
2 Otto van Scherpenseel, richter tArnhem en van Veluwezoem, oorkondt in presentie van Johan Kreyefenger en Casijn van der Hell als gerichtsluiden, dat Joncfer Hilla Schimmel[penninck], weduwe Z. Gijsbert van Mekeren c.t. Alard van Oener, heeft verkocht aan Wilhem Roese 1/3 van de Buytelmait in het kerspel van Brummen in de buurschap Uycken.
Oorspronkelijk (Inv.no. 137) met het geschonden zegel van de oorkonder, in bruine was.
 
 
 
 
 
Inventaris
4. Regesten
Regest
1 Otto van Scherpenzeell, richter te Arnhem en van Veluwezoem, oorkondt in presentie van Johan Goltsteen en Henrick ten Brueck als gerichtsluiden, dat Arndt Slyndtwater en Joncfer Margriet echtelieden, Andries Kreynck en Jancfer Jorden Kreyncks c.t. Andries haar zoon voornoemd, hebben verkocht aan Wilhem Roese en Alyt echtelieden hun respectievelijke aandeelen in de Buytelmathe te Uycken.
Oorspronkelijk (Inv.no. 137) met los het zegel van de oorkonder, in bruin was.
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal