Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Swanenburg
x0433 Heerlijkheid Swanenburg

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0433 Heerlijkheid Swanenburg
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de archiefvormer
3. Literatuur
4. Herkomst en gebruik
Inventaris
2. Families
2.2. Raesfelt
178 Acte, waarbij Simon Rosseler 300 zilveren daalders leent aan Elizabeth van Elverick (1570). Daarbij acte getransfigeerd, waarbij Simon Rosseler de rente op Elizabeth van Elverick verkoopt aan Jacob Nijenhuis (1574), 1570; getransfigeerd aan acte van 1574. 2 charters
N.B. Zie reg.nos. 46 en 47.
46 Johan van Schenck, stadhouder van Andries van Anderlocht, landdrost van Bergh, oorkondt, dat Elyzabeth van Elverick en haar kinderen geld hebben geleend bij Simon Rosseler
0433 Heerlijkheid Swanenburg
Inventaris
2. Families
2.2. Raesfelt
178 Acte, waarbij Simon Rosseler 300 zilveren daalders leent aan Elizabeth van Elverick (1570). Daarbij acte getransfigeerd, waarbij Simon Rosseler de rente op Elizabeth van Elverick verkoopt aan Jacob Nijenhuis (1574), 1570; getransfigeerd aan acte van 1574. 2 charters
N.B. Zie reg.nos. 46 en 47.
46 Johan van Schenck, stadhouder van Andries van Anderlocht, landdrost van Bergh, oorkondt, dat Elyzabeth van Elverick en haar kinderen geld hebben geleend bij Simon Rosseler
Datering:
1570 april 10
NB:
Zie inv.no. 178. Met het zegel van de oorkonder. De drie zegels van Andries van Anderlecht en de gerichtsluiden Henrick Stritholt en Johan van Keisse zijn verloren.
Waarbij acte van 13 januari 1574 getransfigeerd: Schepenen van Rees oorkonden, dat Symon Rosseler een rente op Elizabeth van Elverick heeft verkocht aan Jacob Nijenhuis. Met het zegel van Rees.
Toegangsnummer:
0433 Heerlijkheid Swanenburg
Kenmerken
Datering:
1403-1806
Auteur:
Rijksarchief in Gelderland
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS