Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Dieren Kwattabomen, 1918
xBeeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: smokkel
 
 
thumbnail
Foto230 Dieren Kwattabomen, 1918
Auteursrechthebbende:
Foto H.B. Dirksen
Beschrijving:
Smokkelbomen. Controleurs die in Dieren poseren bij een op 23 juni 1918 in beslag genomen partij smokkelwaar die verborgen was in uitgeholde boomstammen. Het betrof smokkel van chocolade en zeep naar Duitsland. Tussen Laag Soeren en Dieren werd op 23 juni 1918 het transport aangehouden en overgebracht naar Dieren naar het schoolplein van de toenmalige "Fransche School" waar de foto is genomen. Links zittend met wat repen in de hand een commies, daarnaast de politiechef van Dieren Dhr. Klomp, staande achter hem: Willemsen, commies te Dieren, rechts daarvan staande op een der bomen Overkamp, veldwachter te Ellecom, rechts staande op de boom de veldwachters Luiten(l) en Noorderdorp(r), de man met baard is Dirksen de vader van de fotograaf.
Datering:
1918
Vorm:
Foto (afdruk)
Fotograaf:
H.B. Dirksen Dieren
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiƫren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciƫle doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Nummer:
1501 - 230
Collectie:
1501 - Fotocollectie Gelders Archief
Trefwoorden:
Geografische namen:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres