Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Spijk

3123 Heerlijkheid Spijk

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Aanwijzingen voor het gebruik
Inleiding
Inventaris
6. Regesten
30 Joost van Rijswijk Joostenz. en Robert Jansz., leenmannen van Holland voor Arkel, bevestigen dat Walraven van Dalem Roelofsz., heer van Spijk, en Elisabeth, diens vrouw, de heerlijkheid Spijk c.a. bestaande hoge-, middele- en lage jurisdictie met manschappen, de tienden in de Over- en Nedereinde van Spijk, de smaltienden over de polder en het land van Spijk, met uitzondering van de papenprove, de cijnzen, het recht van nakoop, de bieraccijns, tien hont land, het huis meet de singels, duifhuis, visserijen en zwanen, het recht van de kerk en de rosmolen hebben verkocht aan Gerard van Rhenoy voor 5500 Carolus gulden onder meer onder verband van 20 morgen land aldaar, afkomstig van wijlen Pieter Schook, met toezegging van Walraven om alle registers, charters en andere bescheiden, die tot de heerlijkheid behoren, te overhandigen.
3123 Heerlijkheid Spijk
Inventaris
6. Regesten
30
Joost van Rijswijk Joostenz. en Robert Jansz., leenmannen van Holland voor Arkel, bevestigen dat Walraven van Dalem Roelofsz., heer van Spijk, en Elisabeth, diens vrouw, de heerlijkheid Spijk c.a. bestaande hoge-, middele- en lage jurisdictie met manschappen, de tienden in de Over- en Nedereinde van Spijk, de smaltienden over de polder en het land van Spijk, met uitzondering van de papenprove, de cijnzen, het recht van nakoop, de bieraccijns, tien hont land, het huis meet de singels, duifhuis, visserijen en zwanen, het recht van de kerk en de rosmolen hebben verkocht aan Gerard van Rhenoy voor 5500 Carolus gulden onder meer onder verband van 20 morgen land aldaar, afkomstig van wijlen Pieter Schook, met toezegging van Walraven om alle registers, charters en andere bescheiden, die tot de heerlijkheid behoren, te overhandigen.
Datering:
1542 juni 10
NB:
Oorspr. inv.nr. 7. Met zegels van Joost van Rijswijk Joostenz., Robrecht Jansz., leenmannen, en van Walraven van Dalem Roelofsz.
Afschriften: Otto van Malsen, inv.nr. 1 fo 35v-36v en inv.nr. 2 fo 40r-43r.
Toegangsnummer:
3123 Heerlijkheid Spijk

Kenmerken

Datering:
1408-1861
Auteur:
G.M. van Aalst
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal