Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Spijk

3123 Heerlijkheid Spijk

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Aanwijzingen voor het gebruik
Inleiding
Inventaris
6. Regesten
10 Margriet, weduwe van Govert Holle, verkoopt mede voor haar zoon Jan voor 50 gouden guldens aan heer Jan Hakke van Zoelen, pastoor van Wadenoyen, voor Elsbene, weduwe van Arend Hakke van Zoelen, vier hont en 36 roeden buitendijks land te Wadenoyen in het Westerhout, onder borgstelling van Arend van Avezaath, bevestigd door Gijsbert Hak Jansz. en Herman van Steenhuis, schepenen van Deil.
3123 Heerlijkheid Spijk
Inventaris
6. Regesten
10
Margriet, weduwe van Govert Holle, verkoopt mede voor haar zoon Jan voor 50 gouden guldens aan heer Jan Hakke van Zoelen, pastoor van Wadenoyen, voor Elsbene, weduwe van Arend Hakke van Zoelen, vier hont en 36 roeden buitendijks land te Wadenoyen in het Westerhout, onder borgstelling van Arend van Avezaath, bevestigd door Gijsbert Hak Jansz. en Herman van Steenhuis, schepenen van Deil.
Datering:
1440 juni 14
NB:
Afschriften: inv.nr. 1 fo 44v en inv.nr. 2 fo 54v-55v.
Toegangsnummer:
3123 Heerlijkheid Spijk

Kenmerken

Datering:
1408-1861
Auteur:
G.M. van Aalst
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal