Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Spijk
3123 Heerlijkheid Spijk

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Aanwijzingen voor het gebruik
Inleiding
Inventaris
6. Regesten
6 Otto van Asperen, heer van Spijk, verklaart dat hij heeft verkocht aan Adriaan Everhardsz. van Dordrecht de korenwaard buitendijks, tiend-, schat en bedevrij en schot en lotvrij, de rijswaard, voor de helft tiendvrij, schat- en bedevrij, en twee stukken land binnendijks, genaamd de Kruiskamp en de Krommekamp, ook schat- en bedevrij, waarbij hij belooft de korenwaard en het land binnendijks te zullen vrijwaren van alle lasten van de heerlijkheid Spijk, met uitzondering van het werk aan de dijken en van alle hinder, die de gebroeders Johan, Wouter, Gijsbrecht en Jacob van Hesel en Johan van Rakenborch en Gerrit van Onsenoord en hun helpers hem mochten berokkenen in het door hem gekochte land, door op zijn verzoek binnen acht dagen te komen in Dordrecht, Gorinchem of Zaltbommel met twee knechten en drie paarden op straffe van een gouden overlandse Rijnse schild, in tegenwoordigheid van Jan van Asperen en van Vuren, zijn broer, en Arend en Otto van Haaften, zijn neven.
3123 Heerlijkheid Spijk
Inventaris
6. Regesten
6
Otto van Asperen, heer van Spijk, verklaart dat hij heeft verkocht aan Adriaan Everhardsz. van Dordrecht de korenwaard buitendijks, tiend-, schat en bedevrij en schot en lotvrij, de rijswaard, voor de helft tiendvrij, schat- en bedevrij, en twee stukken land binnendijks, genaamd de Kruiskamp en de Krommekamp, ook schat- en bedevrij, waarbij hij belooft de korenwaard en het land binnendijks te zullen vrijwaren van alle lasten van de heerlijkheid Spijk, met uitzondering van het werk aan de dijken en van alle hinder, die de gebroeders Johan, Wouter, Gijsbrecht en Jacob van Hesel en Johan van Rakenborch en Gerrit van Onsenoord en hun helpers hem mochten berokkenen in het door hem gekochte land, door op zijn verzoek binnen acht dagen te komen in Dordrecht, Gorinchem of Zaltbommel met twee knechten en drie paarden op straffe van een gouden overlandse Rijnse schild, in tegenwoordigheid van Jan van Asperen en van Vuren, zijn broer, en Arend en Otto van Haaften, zijn neven.
Datering:
1434 oktober 27 (op sente Symon ende sente Juden avont apostelen)
NB:
Gevidimeerd in de akte van 30 augustus 1483, regest nr. 13.
Toegangsnummer:
3123 Heerlijkheid Spijk

Kenmerken

Datering:
1408-1861
Auteur:
G.M. van Aalst
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal