Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: W.H. Tiemens
x2452 W.H. Tiemens

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

2452 W.H. Tiemens
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Archiefvormer en archief
sluiten
2452 W.H. Tiemens
Inleiding
2. Archiefvormer en archief
W.H. (Willem) Tiemens (23 maart 1944- 25 januari 2005) volgde na zijn opleiding tot officier-vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht een aantal studies op het gebied van makelaardij en verzekeringen, gevolgd door een bedrijfsjuridische studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na enige jaren gewerkt te hebben op het makelaarskantoor van zijn broer, stapte hij over naar Nationale-Nederlanden (naderhand ING Groep) waar hij werkte tot zijn pensionering. Vanaf 1966 tot 1984 was hij tevens vrijwilliger bij de Nationale Reserve.
In de periode dat Tiemens op de Koninklijke Militaire Akademie vertoefde, startte hij een onderzoekje naar de oorspronkelijke functie van de voormalige Duitse bunker die voor de Luftwaffe in de oorlog aan de Koningsweg in Schaarsbergen was gebouwd. In de loop der jaren zette dit onderzoek hem op velerlei interessante sporen. Tientallen publicaties over een keur aan onderwerpen volgden, veelal over gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en over Arnhem en Doorwerth en omgeving in het bijzonder.
Kenmerken
Datering:
1959-1996
Auteur:
C. Boonstra
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS